Hjelp til å velge varmeprodukter

Vårt kjære lille land her oppe i nord har tradisjonelt vært med mye snø og kulde - og er det fortsatt. Riktig valg av oppvarming er viktig både med tanke på strømregning og innemiljø.

Ideell innetemperatur

Vi har etter hvert vent oss til en høy inne- temperatur, gjerne opp mot 25 grader. Vi tilbringer det meste av vår tid innendørs, og derfor er inneklimaet viktig. Undersøkelser har vist at mennesker trives og fungerer best når innetemperaturen er mellom 19 og 22 grader. Ved høyere temperaturer vil den relative luft- fuktigheten bli mindre, og luften føles tørrere. Vi bør også holde så jevn temperatur som mulig. Beha benytter elektroniske termostater med proporsjonalregulering på sine miljøovner. Det vil si at termostatene er meget nøyaktige med kort tid mellom inn- og utkobling av varme- elementene. De er faktisk så nøyaktige som +/- 0,3 grader ved 20°C.

Ideell innetemp

Prinsippskisse for termostatregulering

Varmekalkulator

Elvarmekalkulator

Vår varmekalkulator gjør det enkelt og oversiktlig å regne ut varmebehovet i boligen din. Som en generell regel kan sies at man i hus med vanlig god isolering trenger ca 100 watt pr. kvadratmeter. I eldre, ofte dårlig isolerte hus, bør man øke dette noe. I baderom regnes vanligvis 130 watt pr kvadratmeter. Elvarme-kalkulatoren tar hensyn til disse faktorene. Ovnene bør helst installeres under vinduer. Ovnens lengde bør i størst mulig utstrekning dekke vinduets bredde.

Gå til varmekalkulatoren

Den beste plassering av ovnene

Miljøovn fri avstand

For å få en behagelig innetemperatur må vi dekke det varmetapet boligen har. Selv om moderne vinduer er tette, så isolerer de ikke så godt som veggene. Luften blir avkjølt innenfor vinduene, siger ned, og det kjennes ut som kald trekk ved bena. Dette kalles kaldras. Vi kan fjerne kaldras ved å montere en gjennomstrømningsovn under hvert vindu. Den bør helst ha samme lengde som vinduet. Dette gir best inneklima, og du får en jevnere og mer behagelig varmefordeling. Dette gjelder også om du bruker andre varmekilder. En ovn under hvert vindu gir bedre innekomfort.

Beha miljøovner

Beha Miljøovner er beregnet for basisoppvarming av boliger, og finnes i mange varianter, slik at de enkelt kan tilpasses din bolig. Ovnene er mer brukervennlige enn noensinne med enkel fleksibel montering. Du har også mulighet for å utvide funksjonaliteten med tilleggsmodul TP 100 eller iJaz Styringssystem. Begge alternativene sparer strøm så det monner - uten å senke komforten. I tillegg er ovnene ”snille” med innemiljøet. Støvforbrenning og soting er et problem med mange gjennomstrømnings- ovner. Beha Miljøovner reduserer dette problemet ved at temperaturen på varmeelementet i driftsfasen er vesentlig redusert. De som er plaget med astma og allergi vet å sette pris på dette.

Derfor kalles ovnen Miljøovnen

Tradisjonelle varmeovner brenner støv, noe som kan irritere slimhinnene, gi ubehagelig lukt og være plagsomt for de av oss som har problemer med astma og allergier. Beha Miljøovner reduserer dette problemet vesentlig. Undersøkelser viser at kritisk støvforbrennings- temperatur begynner for alvor ved 225°C. Beha Miljøovn har ekstruderte aluminiumselementer med perforeringer som i driftsfasen gir vesentlig lavere temperatur.

iJaz - styringssytem for å senke strømforbruket

iJaz systemet

Ta kontrollen over strømforbruket i hjemmet ditt. Spar strøm, spar miljøet og spar penger! Med Beha iJaz system kan du enkelt utføre programmering og styring av Beha Miljøovner i alle rom ved bruk av iJaz radioplugg RP 200. Slå av og på motor- varmeren, lys, eller lignende med iJaz strømbryter SP 16.

iJaz er et enkelt og brukervennlig styringssystem som du monterer selv uten at det er behov for ekstra ledninger av noe slag. Systemet er fullstendig trådløst, utviklet i Norge og beregnet for norske forhold. Ved eventuelle strømbrudd har iJaz systemet backup for klokke og dato på minimum 3 døgn. Programmering av soner og lignende blir lagret uavhengig av batteri og vil ikke bli påvirket av strømbrudd.

Montasje av varme i bad og våte rom

Montasje av ovner i bad og våte rom krever litt spesiell omtanke. Kravene til ovnene som skal brukes avhenger av hvor i rommet ovnene plasseres. Et bad er delt inn i områder der kravene til ovnenes tetthetsgrad, eller IP klasse, øker omvendt proporsjonalt med nærheten til rennende vann eller dusj.

Varmeovner for bad eller våte rom skal i følge oppdaterte regler fra februar 2003 ha følgende kapslingsgrad i forhold til de områdene de monteres i:

ipgrad