Mange gode grunner til å velge induksjon

Induksjon, den viktigste nyvinningen innen koking og steking de siste årene. Aldri tidligere har det blitt oppnådd en så høy grad av hastighetsøkning, besparelser, sikkerhet og fleksibilitet.

Ved koking og steking er det kun maten og kjelen/stekepannen som blir varmet opp. Koketoppen forblir kald! Dette er ganske enkelt fantastisk!

Induksjonsprinsippet

 En induksjon-sone produserer varme kun hvis det plasseres en kjele/stekepanne med magnetisk bunn over sonen. Bildet over er et godt eksempel på hvordan induksjon fungerer. Når stekepannen er i kontakt med induksjon-sonen blir det produsert varme og egget stekes. Den delen av egget som ligger direkte på koketoppen vil ikke bli stekt – koketoppen vil her forbli kald! Slik tilberedning skjer praktisk talt uten noen form for energitap mellom induksjons- toppen og maten.

Inne i koketoppen er det en elektrisk krets som kontrollerer og gir energi til en elektrisk “spole” som lager et magnetisk felt. Når en kjele blir plassert på induksjonssonen kommer denne i kon- takt med det magnetiske feltet og det blir sendt induksjonsstrøm gjennom den. Dette varmer opp kjelen umiddelbart. Varmen blir derfor konsentrert i kjelen. Ingen åpen flamme, ingen glovarme plater – kun en rask økning av temperaturen i kjelen. Temperaturen kan reguleres meget nøyaktig, og ikke minst hurtig ved hjelp av ”boostere” som er en effektforsterker som finnes på våre mest eksklusive modeller.

Koketiden halveres med induksjon

Test som viser ca. tider det tar å koke opp 2 liter vann med ulike kokesystemer:

Screen shot 2011-10-25 at 15.37.03

Raskt og energibesparende

Dobbelt så rask som noen annen koke-/stekemetode og i tillegg mer økonomisk i bruk! Med induksjon tar det mindre enn 5 minutter å koke opp 2 liter vann, eller 45 sekunder å “lunke” på vannet. Den ekstremt raske koketiden gir deg strømbesparelser på ca. 45% i forhold til vanlige koketopper.

Sikkert

Kun bunnen av kjelen varmes opp under koking på en induksjons- koketopp. Kjelen vil varme opp området på koketoppen direkte under seg - ikke motsatt. Dette medfører at det oppvarmede området på koketoppen blir raskt avkjølt når kjelen løftes bort. Ingen annen kokemetode gir så rask avkjøling av kokestedene som induksjon. Dette gir deg en sikker koketopp - alle med barn i huset vet å sette pris på dette.

Hurtig respons når varmen reguleres

Siden varmen blir produsert i kjelen vil du få en svært rask respons når varmen reguleres. Ideelt til for eksempel risengrynsgrøt eller annen melkemat. Melk som er i ferd med å koke over vil f.eks. stoppe umiddelbart når varmen reguleres ned.

Konstant, jevn varme

Induksjon er ideell for alle typer koking og steking siden temperaturen holdes helt jevn til ethvert tidspunkt. Siden varmen produseres i kjelen/stekepannen blir den også jevnt fordelt i kjelen/stekepannen.

Fleksibelt

På en vanlig koketopp er det ikke enkelt å f.eks. smelte sjokolade uten at den brenner seg fast i kjelen, eller sørge for at den ikke stivner igjen når den først er smeltet. Beha indukjons-koketopper kan stilles inn på svært lave temperaturer slik at dette ikke lenger er noe problem. Du kan smelte sjokoladen og deretter la den stå i timevis uten at den stivner eller brenner seg fast.

Nøyaktig regulering

Induksjons-koketopper gir deg uovertruffen kontroll over varmen. Varmen kan reguleres i opp til 15 trinn. Dette gir deg muligheten til å velge akkurat den temperaturen du trenger - fra den svakeste til den sterkeste - med topp presisjon.

Enkel rengjøring

På en induksjons-koketopp vil området rundt kjelen/stekepannen holde seg kaldt. Sprut og søl fra kjeler og panner vil derfor ikke brenne seg fast på koketoppen. Dette gjør at rengjøring blir mye enklere enn på andre typer koketopper.