Boller - 4 brett stekt samtidig

Tilberedt med stekeovn i Ambassadør serien.

Boller - 4 brett stekt samtidig

Bollene trilles ut og settes til heving.

Beha_boller_brett

Bollene kan gjerne heves direkte i ovnen – maksimum temperatur skal ikke overstige 45°C.

Beha_boller_stekeovn

Bollene bør fortrinnsvis plasseres usymmetrisk på brettene . Dette er av hensyn til sirkulasjon av den varme luften rundt bollene – for å sikre jevnest mulig varme.

Beha_boller_ferdig

Hveteboller (ca 50 stk)

  • 1,7 kg hvetemel
  • 350 g margarin
  • 350 g farin
  • 2 ts kardemomme
  • I pk rosiner (kan sløyfes)
  • ca. 5 dl melk
  • ca. 5 dl vann
  • 2 pk gjær

Fremgangsmåte:

  1. Rør ut gjæren i lunken melk eller vann.
  2. Smelt og avkjøl margarinen.
  3. Hell alt det våte i bakebollen.
  4. Sukkeret røres i. Melet, kardemommen og
  5. rosinene tilsettes.
  6. Deigen eltes godt og lenge. Når den slipper kanten
  7. av bollen - blank og fin, kan deigen settes under klede
  8. eller plast til heving i ca. 30 min.
  9. Bak ut bollene. Legg 12 - 13 boller på hvert brett.
  10. Pensle med melk eller egg.
  11. Bruk varmluft. Still inn termostaten på 150 - 160°C.
  12. Ikke høyere!
  13. Sett bollene inn når ovnen er varm (når lampen
  14. for stekeovnen har slukket).

Steketid ca. 20 min.
Kom og spis!