Dampet kyllingfilet

Tilberedtmed dampovn A 602 ST

Dampet kyllingfilet

Dampet kyllingfilet er plassert på tallerken og pyntet med broccoli, finhakket paprika og sukkererter. Retten kan om ønsket serveres sammen med et lite glass rødvin - velbekomme!

Beha_Kylling_A602ST

Kyllingfilet er på vei inn i en Beha dampovn A 602 ST. Med i følget kan det for eksempel være broccoli, slottspoteter og andre grønnsaker. ”Man tager hva man haver”!

Beha_Kylling_ferdig

Den dampede kyllingfileten er klar!

Til fire personer

  • 3-4 stk. kyllingfileter
  • 2 stk. broccoli
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. chili
  • 2 dl. fløte
  • 2 terninger hønsekraft eventuelt kyllingfond på flaske
  • Slottspoteter

Kutt kyllingfileter i strimler og legg disse i dampformen på den ene siden av formen. Legg slottspoteter i midten og broccoli på siden.

Finhakk chili, paprika og fordel over kylling og broccoli.
Ha over litt fløte og sett inn i damp ovnen i 17 til 20 min.
(litt avhengig av hvor mye man har gjort i stand).

Ta ut formen når ferdig og hell kraften som har samlet seg i bunnen av formen over i en kjele.
Tilsett kraft/buljong og litt mer fløte, eventuelt vann hvis du ønsker en magrere saus. Jevn sausen med maisenna til passe tykk.
Her kunne man selvfølgelig også ha brukt orientalske sauser og fått en helt annen smak!
Bare fantasien som setter begrensinger…

Kom og spis !