Dampet laksefilet

Tilberedtmed dampovn A 602 ST

Dampet laksefilet

Dampet laks med tilbehør. Dampovnen bevarer, på en fantastisk måte, omega 3 fettet og gjør maten kjempesunn! Sunt, raskt og med et minimum av oppvask. Enklest serverer du rett fra tilberedningsfatet. Bruk skyen fra fisk og grønnsaker til saus.

Til fire personer

  • 1 stk. skinn- og benfri laksefilet 600 gr.
  • 1 beger reker i lake
  • 1-2 stk broccoli
  • 1 bunt vårløk
  • 1 sitron
  • 8 poteter som skrelles og deles i båter
  • 2 dl fløte
  • 2 stk. terninger av fiskekraft
  • Salt og pepper

Legg fisken i dampformen sammen med oppdelt broccoli og potetbåter. Ha finkuttet vårløk og reker over fiskefileten.
Klem litt sitronsaft over fisken. Hell så over litt fløte, også på poteter og broccoli. Salt og pepper etter smak.
Pynt gjerne med noen sitronskiver før du setter det hele inn i dampovnen i 20 min.

Når ferdig, tar du og heller kraften som har samlet seg i underdelen over i en kjele og tilsetter fiskekraft terningene.
Visp og ha i kraft fra rekene og kanskje litt mer fløte.
Jevn sausen med maisenna til passe tykk.

Sunt, godt og lettvint…